Hvorfor vaske?

Uansett hvilken form for lakkbeskyttelse man har, er riktig vedlikehold og vask essensielt for å få mest mulig ut av produktet. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å spyle bilen godt for å bli kvitt saltlake, og unngå å få en hinne med «trafikkfilm» på bilen. 

90 % av alle riper på en bil kommer av feilvasking. Ved å vaske riktig kan man unngå vaskeriper. Trikset er å fjerne mest mulig skitt før man berører bilen med svamp eller vaskevott.

Tips til vaskeprosessen
  • Bruk høytrykksspyler, og fjern så mye skitt og møkk som mulig.
  • Bruk “forvaskfunksjonen” hvis høytrykksspyleren har denne funksjonen.

Dersom bilen er veldig skitten, anbefaler vi å bruke kaldavfetting. La avfettingen virke etter produsentens anvisning før man spyler av. Ikke la avfettingen tørke i direkte sollys. Hvis dette skjer, kan man ha på mer avfetting, for å løse opp. Sørg for at lakken ikke er varm når man legger på avfetting. Ved avspyling, bruk rikelig med vann, fremfor høyt trykk. 

Når man har fått vekk all skitten er det trygt å gå i gang med selve “berøringsvasken”.

  • Vi anbefaler å ha to bøtter tilgjengelig; en for såpevann og en for rent vann.
  • Bruk bøtter som har en såkalt «Grit Guard». Dette er en rist på bunnen av bøtten som hindrer at man får skitt i vaskevotten.
  • Få med så mye såpevann som mulig opp på lakken, og stryk fram og tilbake. Ikke bruk sirkulære bevegelser.
  • Start på toppen, og ta bakparten og under dørlistene til slutt. Dette er som regel de mest skitne partiene på bilen.

Bruk en god alkalisk såpe som ikke har voks i seg til vasking.

Tips: Skal du vaske bilen på bensinstasjon, anbefaler vi å unngå vaskebørsten, da denne ofte inneholder smuss og partikler som kan ripe opp lakken på bilen din.